Blog

Zo beheer je Microsoft Teams eenvoudiger en veiliger!

Bij intensief gebruik van Microsoft Teams is het overzicht in de bestaande kanalen en toegevoegde leden zo verloren. Hierdoor verlies je inzicht in wie toegang heeft tot welke informatie. De uitgebreide Teams functie in Ydentic laat jou Teams op overzichtelijke, gestructureerde en bovenal veilige manier beheren. Benieuwd hoe? Lees verder!

1. Houd overzicht: richt teams gestructureerd in

Voorkom een overvloed aan kanalen binnen teams. Richt het volgens één beleid in, zodat jouw Teams omgeving gestructureerd is en blijft. Een van de manieren om structuur aan te brengen is door als key-user vanuit het Ydentic portaal teams toe te voegen, wijzigen of te verwijderen.

2. Houd het veilig: weet welke (externe) personen zich in Teams bevinden

Een digitaal veilige organisatie begint bij het weten wie er toegang heeft tot welke informatie en hoe zij zich in jouw landschap kunnen bewegen. De Teams functie vertelt jou in één overzicht wie zich in de teams bevindt. Daarin maken we onderscheid tussen leden en gasten, zodat je precies weet wie welke rechten heeft. Toezicht op aanwezige gasten houdt een key-user ook door hen zelf uit te nodigen.

3. Voldoe aan de privacywet: houd toegangsrechten van leden en gasten onder controle

Om te voldoen aan de privacywetgeving is het noodzakelijk om ten alle tijden te kunnen aantonen wie toegang heeft tot jouw digitale omgeving en de gegevens die zich daarin bevinden. Doordat Teams gebruikers autorisatieverzoeken indienen via het self service portaal van Ydentic, worden toe- en afgewezen rechten vastgelegd en onderdeel van de auditrapportage.

Het self service portaal is er voor eindgebruikers – vaak medewerkers buiten de directe IT-omgeving binnen een organisatie. Via dit portaal hebben zij toegang tot Ydentic en kunnen zij zelf hun gegevens beheren en gebruikersrechten aanvragen.

4. Houd het rustig: beheer teams, gesprekken en notificaties

In openbare kanalen kan iedereen standaard berichten plaatsen en erop reageren. Vanuit ons portaal zijn deze instellingen gemakkelijk te wijzigen. Neem de controle over reacties en notificaties, zodat het overzicht wordt bewaard en Teams geen platform van afleiding wordt.

De uitgebreide Teams functie binnen ons Ydentic portaal laat je Microsoft Teams eenvoudig beheren vanuit één omgeving. Het is slechts een van de vele mogelijkheden binnen onze software die het beheren van een volledige IT-omgeving efficiënter, eenvoudiger en veiliger maakt. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Pin It on Pinterest

Share This