Het is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen aan de servicedesk: “Kunnen jullie mij helpen om mijn wachtwoord te herstellen?” Daarom is het geen verrassing dat servicedesks hier dan ook de meeste tijd aan kwijt zijn. Tijd die je liever anders zou willen besteden. Ydentic helpt je om wachtwoordherstel veel sneller te laten verlopen.

Twee to vier keer per jaar
In elke onderneming komt het wel voor dat medewerkers hun wachtwoord vergeten. Dat gebeurt vaak na een vakantie of als gebruikers verplicht een nieuw wachtwoord moeten aanmaken na een bepaalde periode. Wat we zien, is dat een gebruiker gemiddeld tussen de twee en vier keer per jaar de helpdesk belt om een wachtwoord te herstellen. Een gemiddelde herstelactie duurt tien tot vijftien minuten. Allereerst moet een medewerker geverifieerd worden, dan moeten alle accounts van de gebruiker gevonden worden – zeker als je het beheer van meerdere klanten doet, gaat daar veel tijd inzitten – en vervolgens moet het nieuwe wachtwoord aan gemaakt worden. Opgeteld ben je per jaar dus ongeveer een uur kwijt aan het herstellen van wachtwoorden, per gebruiker. Het is dus eenvoudig uit te rekenen hoeveel tijd je in totaal kwijt bent voor alle gebruikers.

Een paar klikken
Met het Ydentic platform kunnen we de tijd die je aan wachtwoordherstel spendeert, drastisch verminderen. Als een gebruiker belt, is verificatie nog steeds noodzakelijk. Maar tijdens de verificatie worden alle accounts van de gebruiker al gevonden. Dit komt omdat Ydentic alle accounts op de achtergrond bundelt naar één ‘main account’: alle wijzigingen die hierin gedaan worden, worden automatisch doorgevoerd naar de gekoppelde accounts. Omdat je vanuit Ydentic alle klanten vanuit één scherm beheert, hoef je niet meer door de verschillende systemen en directories te zoeken naar de gebruiker. Met een paar klikken wijzig je in het main account het wachtwoord. In alle systemen worden nu de wachtwoorden aangepast. En daarmee heb je de vraag van de medewerker behandelt. Een wachtwoord herstellen in Ydentic kost je ongeveer twee minuten per keer. Ga je dus uit van een gemiddelde gebruiker, dan zou je per jaar zo’n acht minuten kwijt zijn, in plaats van bijna een uur.

Toegevoegde waarde
Deze tijdwinst is enorm. Het geeft je medewerkers op de servicedesk de tijd om aan andere projecten te werken. Projecten die waarschijnlijk meer voldoening geven voor je medewerkers en een toegevoegde waarde voor je onderneming zijn. Wil je ook dat medewerkers op de servicedesk minder tijd besteden aan wachtwoordherstel en meer tijd hebben om aan andere projecten te werken? Dan is het Ydentic platform de uitkomst. Wil je meer weten over de mogelijkheden van ons platform, neem dan contact met ons op.

Share This