Over Ydentic 2018-02-22T14:00:03+00:00

Ydentic

Ydentic vereenvoudigt gebruikers en werkplekbeheer met één gecentraliseerde Self-Service ervaring

Ydentic heeft meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van self-service en het automatiseren van IT-processen.

Met het Ydentic Platform heeft Ydentic een uniek concept in de markt gezet. Veel IT-organisaties hebben de uitdaging om één of meerdere klantomgevingen te beheren. Ydentic biedt een standaardoplossing om het beheer van de gebruikers of werkplekken te vereenvoudigen, namelijk vanuit één Portal gebruikers beheren van één of meerdere klanten.

Of u nu één, een gedeelde of meerdere Active Directories heeft, lokaal Exchange of Office 365 gebruikt, Ydentic maakt het mogelijk. De gehele lifecycle van een medewerker wordt op een centrale en eenvoudige wijze uitgevoerd.

Ydentic fungeert als een koppel platform, dat betekent dat integratie mogelijkheden eindeloos zijn. Denk aan een integratie met Citrix, SAP, Oracle, VMware, Azure en vele andere applicaties of Platformen. Ydentic gaat verder dan het automatiseren van één proces. Toewijzen van functierollen aan medewerkers en direct alle applicaties, mailboxen, fileshares, Dropbox folders, SharePoint Sites etc. voor de betreffende rol worden direct toegekend aan de medewerker, allemaal gelogd voor auditing en governance. Slechts één voorbeeld van de vele mogelijkheden.

Met Ydentic wordt uniform gebruikersbeheer mogelijk, worden menselijke fouten verminderd en krijgen organisaties de controle weer terug over hun IT-landschap. Ydentic maakt IT weer eenvoudig.